Miljö och hållbarhet i din verksamhet

Människor blir allt mer medvetna om sin konsumtion och vad den har för effekter på omgivningen och miljön.

Konsumtionen av etiska och ekologiska varor ökar i Malmö för varje år. Fler och fler vill göra bra miljöval, både för den egna hälsans och för samvetets skull. För dig som företagare kan hållbarheten bli en konkurrensfaktor - visa för dina kunder att ni också tar ansvar för människor och miljö!

Här är några enkla tips på vad du kan göra för att anpassa till ett mer hållbart företagande:

  • Välj produkter som är ekologiska och etiskt märkta.
  • Sortera ert matrester, förpackningar och annat avfall. (Om matavfall och om förpackningsinsamling)
  • Erbjud kranvatten som ett alternativ till flaskvatten.
  • Ha gärna vegetariska alternativ på menyn.
  • Lämnar era gäster mycket mat på sina tallrikar? Erbjud gärna gästerna att få påfyllning istället för att lägga upp stora portioner. På så vis får ni mindre avfall.

Bli en del av Malmös EkoReko-utbud

Malmö stad har ambitiösa mål kopplade till miljö och hållbarhet. Dessutom är Malmö en Fairtrade City, vilket betyder att kommunen samarbetar med näringsliv och föreningsliv för att öka utbudet av etiskt märkta produkter i staden.

Erbjuder din verksamhet hållbara alternativ ska du så klart se till att detta syns för Malmöbor och turister.

Malmö Green Map - en karta på webben som visar vägen hållbara och klimatsmarta alternativ. Där kan du själv lämna förslag på nya platser som borde vara med på kartan.

Malmö Fairtrade City
Erbjuder ni era kunder rättvisa (etiskt märkta, till exempel Fairtrade-märkta produkter) kan ni anmäla det till Malmö Fairtrade City. Då får ni ett diplom att hänga på väggen och visa upp för era gäster. Dessutom hamnar ni på Malmö Fairtrade Citys lista över schyssta kaféer/restauranger i stan.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-08-07 14:33