Uppdaterad 12 januari 2021

12 januari 2021

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Skolmat i grund- och gymnasieskolan

Menyerna i Malmö stads skolrestauranger är näringsberäknade och följer skollagens krav på näringsriktiga skolmåltider.  Här kan du hitta aktuell meny, anmäla specialkost, läsa om hur skolmaten planeras och ta del av recept för skolmaten.

Information om skollunch till elever i årskurs 7-9 under perioden med nätbaserad undervisning.

 

Specialkost

Om du som elev i grund- eller gymnasieskolan behöver specialkost på grund av medicinska skäl ska du göra en anmälan om specialkost. Det gäller även för anmälan av veganmat.

Så planeras maten i skolan

Skolmaten i Malmö stad planeras av måltidsutvecklare och dietister i samarbete med kockarna och restaurangbiträdena. I de flesta skolor lagar vi maten på plats i restaurangköket nära matgästerna.

Skolmaten följer de nordiska näringsrekommendationerna och Malmö stads policy för hållbar utveckling och mat. För att följa Malmö stads policy för hållbar utveckling och mat serveras

  • mer grönsaker, baljväxter och fullkorn. Alla elever kan välja dagens vegetariska maträtt och har tillgång till en välkomponerad salladsbuffé som är anpassad efter säsong.
  • en mindre mängd kött men av högre kvalitet. Köttet som serveras i skolrestaurangerna följer svensk djurskyddslagstiftning. Ekologiskt kött är förstahandsvalet.
  • ekologiska och miljömärkta livsmedel. Målet är att all mat som skolrestaurangerna serverar i Malmö stad ska vara ekologisk i slutet av år 2020.

Eventuellt matavfall går till biogasproduktion.

Påverka maten i skolan

Du som elev kan själv påverka skolmaten genom att gå med i matrådet på din skola. Inom ramarna för de lagkrav och riktlinjer som finns gör vi vad vi kan för att ta fram menyer som passar så många som möjligt. Prata med personalen i din skolrestaurang och berätta vilken mat som uppskattas och inte – det hjälper restaurangerna att hela tiden bli bättre.

Skolrestaurangers recept

Skolrestauranger delar gärna med sig av recept! Om du skulle vilja ha ett recept på en maträtt som har serverats i skolan kan du kontakta maltid.sr@malmo.se.

Har du själv ett recept du skulle vilja dela med dig av till skolrestauranger? Välkommen att mejla oss på maltid.sr@malmo.se