Skolrestauranger

I Malmö stad är maten alltid viktig, framförallt för skolbarnen. Vi på skolrestauranger lagar skollunch till alla kommunala grundskolor och gymnasieskolor. Skolrestauranger lagar också mat till en del av stadens förskolor. Sammanlagt serverar vi 33 000 barn och ungdomar varje dag.

Salladsbuffé skolrestauranger

God mat är en viktig del av vardagen och vårt arbete gör stor skillnad. Skolrestauranger har professionella kockar och restaurangbiträden på ett nittiotal kök runt om i stan som ser till att eleverna får vällagad mat, anpassad till barnens behov.

Menyerna är näringsberäknade för att leva upp till skollagens krav på näringsriktiga skolmåltider. Maten följer de nordiska näringsrekommendationerna och Malmö stads policy för hållbar utveckling och mat.

Vi serverar en variation av maträtter med inspiration från hela världen. Vårt mål är att ge stor valmöjlighet, och alla skolor har varje dag både vegetariska alternativ och en varierad salladsbuffé. Elever deltar i skolans matråd där dialog förs mellan skola och skolrestaurang kring menyerna och skolans måltidsmiljö.

Skolrestauranger har kommit långt i arbetet med hållbar utveckling både vad gäller social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Till exempel är idag 75% av råvarorna i maten ekologiska. Det är vi stolta över och nu satsar vi på att höja andelen ännu mer. Det här är en av delarna i skolrestaurangers hållbarhetsarbete. Andra delar är att minska matsvinnet i restaurangerna och att använda miljövänliga tallrikar och glas.

Smaklig måltid!

Senast ändrad: 2018-05-04 16:04