$left
$middle

5703

Dp 5703, fastigheten Jungmannen 4 med flera

Granskning av detaljplan för fastigheten Jungmannen 4 med flera. Under granskningstiden 10 oktober – 6 november 2022 kan du som berörs av detaljplanen lämna synpunkter på planförslaget.

Sammanfattning av förslaget

Planförslaget består av plankarta och planbeskrivning. Dessutom finns i ärendet: samrådsredogörelse och fastighetsförteckning.

Planförslaget gör det möjligt att uppföra tre nya bostadskvarter och inslag av centrumverksamhet i byggnadernas bottenvåningar. Bebyggelsen varierar i höjd mellan fem och tio våningar. Kvarterens bostadsgårdar vänder sig mot norr och en inre gata som sträcker sig i öst-västlig riktning mellan de nya kvarteren och befintlig byggnad. Den nya bebyggelsen angörs från denna gata.

Planförslaget är upprättat i överensstämmelse med översiktsplanen.

Planförslaget antas inte medföra någon betydande miljöpåverkan enligt 6 kap 3§ miljöbalken eftersom det utgör en fortsatt utveckling av Västra Hamnen och innebär en utbyggnad av ett område som sedan tidigare är ianspråktaget för bebyggelse och anläggningar. Förslaget innehåller inga funktioner som kan antas utgöra en påtaglig risk för människors hälsa och innebär inte heller någon påtaglig påverkan på miljön. Området påverkas inte av några utomstående källor för olägenheter eller störningar som inte kan hanteras på ett godtagbart sätt i detaljplanen.

Planprocessen

Planförslaget har varit utsänt för samråd under tiden 22 december 2020 – 31 januari 2021. De synpunkter som har kommit in finns redovisade och kommenterade av stadsbyggnadskontoret i samrådsredogörelsen.

Moderaterna och Centerpartiet har lämnat särskilt yttrande över stadsbyggnadsnämndens beslut om planuppdrag. Vänsterpartiet har lämnat reservation och Miljöpartiet särskilt yttrande i samband med stadsbyggnadsnämndens beslut att återremittera ärendet istället för att låta sända ut det på granskning. Särskilda yttranden och reservationer bifogas.

Lämna synpunkter under granskningen

Under granskningstiden 10 oktober – 6 november 2022 kan du som berörs av detaljplanen lämna synpunkter på planförslaget.

  • Synpunkter ska lämnas skriftligt till e-post stadsbyggnadskontoret@malmo.se eller postadress Malmö stadsbyggnadskontor, 205 80 Malmö.
  • Ditt namn och din postadress ska stå i mejlet eller i brevet.

Under granskningen finns planförslaget tillgängligt här på webben
och på stadsbyggnadskontoret, August Palms plats 1.

För att kunna överklaga en antagen detaljplan, måste du ha lämnat skriftliga synpunkter antingen under samrådet eller under granskningen.

Planprocessen

Moderaterna och Centern har lämnat in ett särskilt yttrande över stadsbyggnadsnämndens beslut om planuppdrag. Särskilt yttrandet bifogas.

De synpunkter som lämnas in under samrådstiden kommer att sammanställas i en samrådsredogörelse med kommentarer. Efter eventuella ändringar kommer planförslaget att vara tillgängligt för granskning och då är samrådsredogörelsen en av handlingarna. Under granskningstiden finns ytterligare möjlighet att lämna synpunkter.

Följande handlingar finns tillgängliga i det här ärendet

  • Dp 5703 Underrättelse om granskning
  • DP 5703 Planbeskrivning Granskning
  • Dp 5703 Samrådsredogörelse
  • Dp 5703 Plankarta Granskning
  •  SBN 200213 §55a särskilt yttrande M o C(SBN-2019-1130-18)
  • SBN 2022-01-27 §17b särskilt yttrande (MP)(SBN-2019-1130-67)
  • SBN 2022-01-27 §17a reservation (V)(SBN-2019-1130-66)
Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Dp 5703 Plankarta granskning.pdf Pdf, 496.1 kB. 496.1 kB 2024-06-26 11.37

Varför finns inte dokumenten på sidan?

Just nu pågår ett stort arbete med att göra våra plandokument mer användarvänliga och tillgängliga på webben. Under arbetets gång går det tyvärr inte att nå dokumenten här på sidan, men genom att fylla i formuläret nedan kan du få handlingarna skickade till dig via e-post. Inom kort kommer du att kunna nå dokumenten i webbversion här igen. Tack för din förståelse!

Begär ut handlingar

Fyll i formuläret för att få önskade handlingar skickad till dig via e-post.

sv